Hoe kun je geld verdienen met YouTube Shorts?

Vanaf februari 2023 kun je in Nederland ook geld verdienen met YouTube Shorts door middel van advertenties. Hiervoor was er het YouTube Shorts fonds, maar dit fonds houdt op te bestaan.

Ook andere methoden zoals YouTube Shopping, Super Thanks (donaties) worden in YouTube Shorts gepromoot.

Naast het feit dat YouTube als inkomstenbron steeds serieuzer wordt genomen, worden ook de makers van YouTube Shorts hierin tegemoet gekomen. Ben je nog niet overtuigd? Er zijn in totaal 6 redenen om vandaag met YouTube Shorts te beginnen.

Om geld te verdienen met YouTube Shorts moet je minimaal 1000 YouTube abonnees hebben en binnen de afgelopen 90 dagen 10 miljoen YouTube Shorts views hebben gehad.

YouTube Shorts is het antwoord op TikTok, waarbij korte, verticale video’s worden aangeboden aan de kijkers, vaak van kanalen die zij niet actief volgen.

In 2023 start YouTube dus actiever met het overtuigen van makers om hun content op YouTube te delen. Waar TikTok de eerste was met korte filmpjes en slimme algoritmes, begint YouTube steeds meer terrein te winnen.

YouTube Shorts kunnen helpen om snel meer nieuwe kijkers en abonnees te krijgen. Ook kun je kijkers doorsturen naar lange format video’s op jouw kanaal.

Door een of meerdere links te plaatsen in de beschrijving of in de eerste comment, kun je actief geld verdienen met YouTube Shorts. Je kunt hierbij denken aan eigen (digitale) producten en diensten. Ook kunnen dit affiliate links zijn naar derden.

Er zijn in totaal 7 manieren waarop je met YouTube geld kunt verdienen, die niet alleen voor lange format video’s geldt, maar ook voor YouTube Shorts.

YouTube Shorts is op dit moment vooral een manier om nieuwe kijkers en abonnees aan te trekken. Maar in de toekomst kunnen originele YouTube Shorts viraal gaan en zou je een serieus bedrag hiermee kunnen verdienen, omdat er ook advertenties getoond gaan worden rondom YouTube Shorts.

Hoeveel je kunt verdienen met YouTube Shorts is nog onduidelijk. Ook hoeveel dit verschil gaat zijn tussen Engelstalige en Nederlandse kanalen en type content is nog weinig bekend tot februari 2023.

Gerelateerde artikelen

Joël Repko is ondernemer, docent, en consultant. Hij schrijft en spreekt over marketing, ondernemerschap, technologie, media en de maatschappij.

Contact

Heb je een vraag, een voorstel, of wil je samenwerken? Neem contact met mij op!