8 snelle tactieken voor 1000 YouTube abonnees

Abonnees op YouTube zijn loyale kijkers die graag naar je content kijken. Voordat een kijker op abonneren klikt moet jouw content vermakelijk en/of informatief zijn.

Als iemand abonneert betekent dit dat de kijker meer van jou wil zien in de toekomst.

1000 YouTube abonnees is het minimum aantal abonnees dat je nodig hebt om deel te nemen aan het YouTube-partnerprogramma. Het YouTube-partnerprogramma maakt het mogelijk om geld te verdienen met YouTube. Voornamelijk met advertenties.

Let op: de vereisten voor het YouTube partnerprogramma worden lager, maar de oude vereisten blijven nog wel in stand om een gedeelte van de advertentieomzet te verdienen. Op dit moment wordt dit uitgerold, maar nog niet in Nederland.

Tegenwoordig zijn er meer betaalde functies waarmee je geld kunt verdienen met YouTube.

Een andere eis om deel te mogen nemen aan het YouTube-partnerprogramma is kijktijd.

1) YouTube Shorts en lang formaat combineren op hetzelfde kanaal

YouTube Shorts is het antwoord op TikTok en Instagram Reels. Het zijn vaak korte fragmenten. YouTube Shorts is een abonnementen magneet. In YouTube Shorts is de abonneren knop prominent en rood in beeld.

Door van YouTube Shorts te verwijzen naar lange format video’s kun je kijkers aan je binden en dus meer abonnees trekken.

2) Lange format video’s gebruiken en deze opknippen in Shorts en verwijzen in de beschrijving en comments naar de lange video.

Zo heb je niet alleen meer content op je kanaal en een reden om te blijven kijken, ook zorg je ervoor dat je de kijker kunt blijven boeien. De Shorts kijker kijkt met andere intenties naar de video’s dan een lang formaat kijker. Je trekt dus ook nog eens een ander publiek naar je kanaal.

3) Verbeter je titels, thumbnails en beschrijvingen

Wordt beter vindbaar voor het YouTube-algoritme door goede titels te maken die interessant zijn voor de kijker. Ook een goede thumbnail kan helpen om meer kijkers door te laten klikken.

Ook zullen video’s vaker worden aanbevolen naast en na andere YouTube video’s als dit de kijker verder helpt.

4) Inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen

Wanneer jouw kanaal inspeelt op nieuws, trends en ontwikkelingen in de onderwerpen die jouw kanaal behandelt, zal je in het begin veel kijkers trekken via de zoekfunctie. Maar met een combinatie van YouTube Shorts en lange format video’s kun je gemakkelijk viraal gaan omdat je vaker in het aanbevolen algoritme van YouTube voorkomt.

5) Jouw talent en jezelf in beeld brengen

Laat je unieke talenten en jezelf zien. Mensen krijgen minder snel een band met een anonieme YouTuber.

Hoewel sommige cashcow kanalen op YouTube veel kijkers trekken, moet de kwaliteit van de content dusdanig goed en inhoudelijk zijn, wil de kijker zich aan jou binden.

6) Reactie video’s en shorts op virale video’s

Geef commentaar, deel je mening, op video’s van andere talenten of experts zodat meer gebruikers doorklikken.

7) Samenwerken of uitgenodigd worden bij podcasts of andere YouTubers

Zorg dat je ook contact maakt met andere YouTubers met een vergelijkbare doelgroep, zodat je van elkaar volgers kunt uitwisselen.

8) Interactie op jouw en andermans video’s

Door het gesprek aan te gaan, kun je andere kijkers helpen of vermaken met jouw commentaar en passende video’s

Gerelateerde artikelen

Joël Repko is ondernemer, docent, en consultant. Hij schrijft en spreekt over marketing, ondernemerschap, technologie, media en de maatschappij.

Contact

Heb je een vraag, een voorstel, of wil je samenwerken? Neem contact met mij op!